واکنش شاعرانه به رویدادهای روز در کنگره «قبای سوخته» / محوریت امامزاده سبز قبا و رویدادهای جاری کشور
تاریخ: ۲۰ تیر ۱۴۰۵ ساعت: 11:34:49


https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/dc7cf81744edf3f5b63dd67fc77468ea.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/3646c55b29baf5104c73afecf04527e8.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/31df47a0a36307bb66222066e8d4e005.jpg

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/4e1b207f796b4e9e1ea4cad34b324e80.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/f465f69da6c92312814cfe6a796f179e.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/ce516690fd1692d32f60002f0db0964d.jpg

logo-samandehi


کد خبر : 107450 || تاریخ : ۱۴۰۴/۱۱/۰۱ ۱۷:۱۹                 ادبیات و نشر

واکنش شاعرانه به رویدادهای روز در کنگره «قبای سوخته» / محوریت امامزاده سبز قبا و رویدادهای جاری کشور


با هدف ایجاد واکنش ادبی به رویدادهای مؤثر بر جامعه و الهام از سیره امامزاده سبز قبا، کنگره ملی شعر «قبای سوخته» توسط مجمع شاعران اهل بیت(ع) برگزار می‌شود. در این رویداد، شاعران به موضوعاتی چون خون‌خواهی شهدای امنیت، هجو دشمنان و سنت الهی هلاکت فراعنه زمان می‌پردازند. مهلت ارسال آثار تا دهم بهمن ۱۴۰۴ است.


واکنش شاعرانه به رویدادهای روز در کنگره «قبای سوخته» / محوریت امامزاده سبز قبا و رویدادهای جاری کشور

به گزارش جامعه ایده آل؛نشست خبری کنگره ملی شعر «قبای سوخته» صبح امروز چهارشنبه (۱ بهمن ۱۴۰۴) با حضور جواد حیدری، مدیرعامل مجمع شاعران اهل‌بیت علیهم‌السلام و حمید رمی، دبیر اجرایی این کنگره در موزه عمارت کاظمی برگزار شد.

جواد حیدری، مدیرعامل مجمع شاعران اهل بیت(ع)، در این نشست  اظهار داشت که این مجمع از سال ۱۳۹۱ با برگزاری کنگره‌های سالانه، بسترساز تولید و جریان‌سازی «شعر متعهد» بوده است. وی شعر را یکی از مهم‌ترین رسانه‌های خدمت‌گذار به مکتب و کشور دانست و به کنگره‌های پیشین با عناوین «لالایی خون» برای کودکان غزه و «شرفنامه» در حمایت از رهبری و شهدا اشاره کرد. حیدری افزود: «در شرایط کنونی که خاطر عمومی جامعه آزرده است، با الهام از نام امامزاده سبز قبا، کنگره شعری با عنوان «قبای سوخته» را برگزار می‌کنیم.»

الهام از بیانات رهبری و همکاری نهادهای مردمی

مدیرعامل مجمع شاعران اهل بیت(ع) تصریح کرد که در این کنگره از بیانات رهبر معظم انقلاب نیز الهام گرفته شده و موضوعاتی مانند سرنگونی فراعنه، هجو دشمنان و مواجهه با جبهه باطل، از محورهای اصلی آن است. وی از همکاری سازمان سراج و مجموعه فرهنگی «آسمانه (نوا)» به عنوان حامیان این رویداد نام برد و گفت نهادهای مختلف استان خوزستان و شهر دزفول نیز برای همکاری اعلام آمادگی کرده‌اند.

پرداختن به یک موضوع آیینی مغفول‌مانده

در ادامه، حمید رمی، دبیر اجرایی کنگره، با اشاره به پیشینه تاریخی امامزاده سبز قبا توضیح داد: «امامزاده سبز قبا فرزند بلافصل امام موسی کاظم(ع) است که به صورت ناشناس وارد دزفول شد و به دلیل کراماتش مورد ارادت مردم قرار گرفت. این آستان در دوران دفاع مقدس، کعبه حاجات رزمندگان بود.» وی تأکید کرد این کنگره با محوریت این امامزاده برگزار می‌شود و امید است آغازی برای پرداختن به موضوعات آیینی مغفول‌مانده باشد.

محورهای موضوعی و جوایز اثر برگزیده

رمی به تشریح محورهای موضوعی کنگره پرداخت که شامل این موارد است: خون‌خواهی شهدای امنیت و جانبازان ترور، هتک حرمت قرآن، مساجد و حسینیه‌ها، هجو دشمنان داخلی و خارجی، رجز مردم انقلابی همیشه در صحنه و سنت الهی در هلاکت فراعنه زمان. بخش ویژه نیز به امامزاده سبز قبا و ایران، کشور امام زمان(عج) اختصاص دارد.
وی اعلام کرد به پنج اثر برگزیده، هر کدام ۱۵ میلیون تومان و به پنج اثر شایسته تقدیر، هر کدام ۱۰ میلیون تومان جایزه نقدی اهدا خواهد شد.

 وی افزود که شب شعر این کنگره در تهران و مراسم اختتامیه آن در دزفول برگزار خواهد شد.

 

جمع‌بندی و چشم‌انداز

 

در پایان این نشست اعلام شد که آثار برگزیده کنگره‌های «شرفنامه»، «لالایی خون» و «قبای سوخته» در قالب یک کتاب منتشر خواهد شد. همچنین از چهره‌هایی چون حجت‌الاسلام خسروپناه، محمدرضا سنگری و صادق آهنگران برای حضور در مراسم اختتامیه دعوت شده است. این کنگره به عنوان حرکتی برای احیای توجه به امامزادگان مغفول و ارائه واکنش ادبی به وقایع روز جامعه طراحی شده است.

زمان‌بندی و نحوه مشارکت

· مهلت ارسال آثار: تا ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۴
· مراسم اختتامیه و اهدای جوایز: جمعه ۲۴ بهمن ماه در دزفول (آستان امامزاده سبز قبا)
  علاقه‌مندان می‌توانند برای ارسال آثار و دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی اینترنتی https://navaapp.landin.ir/ghabayesookhteh مراجعه کنند.



کلمات کلیدی


captcha