به گزارش جامعه ایده آل؛ معاون بازرگانی داخلی این شرکت، از نان به عنوان غذایی که حضرت رسول الله (ص) آن را بهترین غذا توصیف فرمودند و از دیرباز تا امروز، ویژگی مورد تأکید آن حضرت را حفظ کرده است، نام برد و گفت: از ۷۵۰ میلیون تُن گندم که در جهان تولید میشود، ۵۵۰ میلیون تُن (۷۳ درصد) برای تولید نان مورد استفاده قرار میگیرد. حیدرعلی نصر با اعلام اینکه شرکت بازرگانی دولتی ایران از طرف دولت، متولی مواد غذایی اساسی و راهبردی کشور شامل ۴ قلم گندم و آرد، برنج، روغن و شکر است، افزود: مصرف سرانه نان برای هر نفر از ساکنان شهرها ۲۸۰ گرم و هر نفر از ساکنان روستاها ۳۸۰ گرم و به طور متوسط برای هر ایرانی ۳۲۰ گرم در روز است. وی با اشاره به اینکه نان مصرفی حدود ۴۰ درصد انرژی مورد نیاز افراد را تأمین میکند و ۶۰ درصد باقیمانده را هزاران قلم مواد غذایی دیگر تشکیل میدهند که این امر، نشاندهنده اهمیت و جایگاه نان در کشورمان است، اظهار کرد: هر چقدر برای نان و ارتقای کیفیت آن کار کنیم جا دارد، چون نان در سبد غذایی کشور، مهمترین ماده غذایی کشور است. نصر با بیان اینکه ۹۰ درصد نان مصرفی کشور را ۴ نوع نان سنتی تخت تشکیل میدهد و ۱۰ درصد باقیمانده به نانهای حجیم و نیمه حجیم اختصاص دارد و علاوه بر یارانه هنگفت آرد به نانهای سنتی، نانهای فانتزی نیز از یارانه آرد بهرهمند هستند، تصریح کرد: موضوع آموزش نانوایان سنتی در کنار توجه به کسب و کار این قشر خدوم از اهمیت و ضرورت ویژهای برخوردار است. عضو هیئت مدیره شرکت بازرگانی دولتی ایران در خاتمه با تأکید بر اینکه قیمت خرید گندم از کشاورزان ۱۵ هزار تومان است که با احتساب ۵۰۰ تومان هزینه تبعی آن، هر کیلوگرم ۱۵۵۰۰ تومان برای دولت تمام میشود، خاطرنشان کرد: این در شرایطی است که آرد به طور متوسط با قیمت هر کیلوگرم ۷۳۰ تومان در اختیار نانوایان سنتی قرار میگیرد و به عبارتی، گندم کمتر از ۵ درصد قیمت تمام شده آن برای دولت در قالب آرد به نانواییها تحویل داده میشود و از این بابت، دولت یارانه سنگینی را متحمل میشود. بر اساس این گزارش، داود امامی، مدیر آکادمی ملی نان ایران به عنوان میزبان این مسابقات به حاضران خیر مقدم گفت و سپس سید علی حسینی، مدیرکل سازمان آموزش فنی و حرفهای استان تهران، رسالت این سازمان را مهارتآموزی و حرفهآموزی به عموم علاقهمندان به ویژه جوانان برای اشتغال و تولید برشمرد. این گزارش میافزاید، علی ظفری نماینده هیئت داوران، گزارشی از روند انتخاب نانوایان ارائه کرد و علی اسماعیلی، دیگر عضو هیئت داوران، مباحثی را در مورد اهمیت گندم و کیفیت آرد مطرح کرد و محمدجواد کرمی، عضو اتحادیه جهانی نان و شیرینی (UIBC) و قاسم زراعتکار، مدیرعامل تعاونی نانوایان سنتی، گزارشهای جداگانهای از مسائل و مشکلات نانوایان ارائه کردند. گفتنی است، در پایان این مراسم، نفرات اول تا سوم مسابقات که توسط هیئت داوران از بین ۱۱ نانوای جوان برگزیده شده بودند، معرفی شدند.