امکانات اوقاف باید به سمت مردم گسیل شود/بالغ بر ۲۱۵ هزار موقوفه در کشور وجود دارد/ بیش از ۱۵ شرکت دانش‌بنیان تحت حمایت سازمان اوقاف هستند
تاریخ: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت: 10:34:09


https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/41c5ec36f7dc7b01503f80d11534264c.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/1292629eb417d32d4d06d37c9972b3df.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/84b2488ef7bbd87ff45490e86203b529.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/f465f69da6c92312814cfe6a796f179e.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/1536577c8e30474f10938e6c16a741e9.jpg

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/e0d561a803d2b19db9d1d21a2d5e4cfa.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/a0456bb9971b4c4fb889d0cbea5300fc.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/f76759aa7d5af412a42d2cf2a058bdbd.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/ce516690fd1692d32f60002f0db0964d.jpg

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/4c5764165ae2c63edddad6a3475716ab.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/137aef71b8b778dc22a251150d191e07.jpg

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/ca7159130a9f46d77b2d721a834a4616.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/31df47a0a36307bb66222066e8d4e005.jpg

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/bbb17b00fae428c0c85fa5a1ae1a2051.gif

logo-samandehi


کد خبر : 79092 || تاریخ : ۱۴۰۲/۰۷/۱۲ ۲۰:۴۷                 اوقاف و امورخیریه

سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در حاشیه بازدید از موقوفه سرلشکر خدایاری :

امکانات اوقاف باید به سمت مردم گسیل شود/بالغ بر ۲۱۵ هزار موقوفه در کشور وجود دارد/ بیش از ۱۵ شرکت دانش‌بنیان تحت حمایت سازمان اوقاف هستند


رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اهتمام اوقاف در حوزه تولید انرژی اظهارداشت: در زمینه احداث خط ریلی در صددیم در حوزه حمل و نقل بار ریلی به دولت کمک کنیم. در زمینه ساخت مسکن در شهرهای مختلف فعالیت کردیم در اراک شرکت‌ها در حال ساخت و ساز هستند ما در اوقاف معتقدیم امکانات باید به سمت مردم گسیل شود. همچنین در حوزه دانش بنیان ها بیش از ۱۵ شرکت تحت حمایت سازمان اوقاف هستند که عمدتا خصوصی هستند و در تجاری سازی محصولات به آنها کمک می کنیم. در حوزه ساخت ایمپلنت اقداماتی صورت گرفته در انتقال جنین دامها مشارکت با جهاد دانشگاهی داریم و در زمینه آبزی پروری اقدامات خوبی آغاز شده و ادامه می یابد.


 امکانات اوقاف  باید به سمت مردم گسیل شود/بالغ بر ۲۱۵ هزار موقوفه در کشور وجود دارد/ بیش از ۱۵ شرکت دانش‌بنیان تحت حمایت سازمان اوقاف هستند

به گزارش جامعه ایده آل ؛به همت سازمان اوقاف و امور خیریه  جمعی از  اصحاب رسانه صبح روز چهارشنبه 12 مهر از موقوفه زراعی  سرلشکر خدایار بازدید نمودند تا از نزدیک با روند انواع تولید محصولات در این موقوفه آشنا شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در حاشیه بازدید از موقوفه سرلشکر خدایاری که به مناسبت هفته وقف انجام شد، ضمن تبریک ایام ولادت پیامبر اکرم(ص)‌ و امام جعفرصادق(ع) و هفته وقف خدمت خیرین، خادمان و امین موقوفات و اصحاب وقف گفت: در سازمان اوقاف و امور خیریه موضوعاتی مانند حفظ موقوفات، افزایش منافع موقوفه و اجرای نیات را در دستور کار خود داریم.
وی اظهار کرد: امروز در مقایسه با کشورهای همسایه مانند افغانستان از نظر ساختاری در حوزه وقف به اذعان خودشان بیش از 40 سال جلوتر هستیم. از جمله موقوفات قدیمی در کشور ما موقوفه ای است که بیش از 200 سال قبل در اصفهان وقف شده یا موقوفه ربع رشیدی که بیش از ۹۰۰ سال قدمت دارد و برای توسعه علم انجام شده و برای احیای آن تصمیماتی گرفته شده و دارای رقبات پشتیبان زیادی است.
حجت الاسلام خاموشی افزود: گزاره سوم اجرای نیات است. باید وقف نامه ها را که از قدیم تاکنون بوده بخوانیم و برای تعمیر و مرمت اسناد این موقوفات کارهای بسیاری انجام شده و سعی شده اسناد قدیمی و نسخ خطی از بین نرود در موزه ایران باستان نیز از امامزادگان آثار بسیاری موجود است.
وی عنوان کرد: تبدیل اسناد و کاداستر کار ویژه ای است که در اوقاف صورت گرفته و در دو سال اخیر با همکاری سازمان ثبت خیلی کارها پیش رفته، سندهای تاریخی به دفترچه ای و بعد کاداستر تبدیل شده است. بحث GIS بقاع متبرکه در دست اقدام است و یک سال دیگر GIS کل موقوفات را خواهیم داشت که در این صورت از تعدی و تعرض به موقوفات جلوگیری می شود و اسناد دقیق تر می شود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: بالغ بر ۲۱۵ هزار موقوفه منفعتی و انتفاعی در کشور وجود دارد. موقوفات انتفاعی مانند زمینی است که وقف حسینیه شده و باید در همین جهت بهره برداری شود یا قریب به ۱۸۰۰ عرصه داریم که برای مرکز درمانی وقف شده است. موقوفات منفعتی، موقوفاتی هستند که از آنها جذب منافع می کنیم مثل موقو‌فه سرلشکر خدایاری که برای درمان وقف شده و از منافع آن در جهت درمان استفاده می شود. موقوفه ای که در آمد آن در بیش از چهل سال یک میلیارد تومان بوده، تصمیم گرفتیم امین موقوفه داشته باشد و اکنون زراعت بسیار خوبی در این مرکز در حال انجام است به این صورت که مصرف آب بهینه انجام می شود و به این منظور استخرهایی احداث شده که هم پرورش ماهی در آنها انجام می شود و هم آب کشاورزی و کود مناسب تأمین می شود و به این ترتیب زنجیره زراعت تکمیل می شود. اکنون این مزرعه پی در پی کشاورزی پربار دارد زیرا کشت علمی صورت گرفته و از دانش و ابزار مدرن استفاده شده است.
وی با تأکید بر اینکه هرچه بر عمران موقوفه بیافزاییم، اجرای نیت بهتر انجام خواهد شد، عنوان کرد: باید اقلیم در زراعت رعایت شود. خاکشناسی و آبشناسی مهم است. کار علمی باید انجام شود. نمونه زمین‌های زراعی زیادی داریم که برای رسیدگی به ایتام و برگزاری مجالس عزاداری سیدالشهدا(ع) وقف شده اند، در مناطقی که امکان بهینه سازی وجود ندارد، به عنوان منابع تولید انرژی خورشیدی استفاده می کنیم.
حجت الاسلام خاموشی اظهار کرد: در اجرای نیت طبق ماده ۶ سازمان اوقاف می تواند درصورتی که موقوفه نیاز به بازسازی دارد، تا چند سال درآمد آن را صرف حفظ و احیای موقوفه کند. برای اجرای نیت باید علمی کار کنیم و دانش را به خدمت بگیریم حق نداریم سنتی صرف عمل کنیم.
 وی با اشاره به اهتمام اوقاف در حوزه تولید انرژی افزود: در زمینه احداث خط ریلی در صددیم در حوزه حمل و نقل بار ریلی به دولت کمک کنیم. در زمینه ساخت مسکن در شهرهای مختلف فعالیت کردیم در اراک شرکت‌ها در حال ساخت و ساز هستند ما در اوقاف معتقدیم امکانات باید به سمت مردم گسیل شود. همچنین در حوزه دانش بنیان ها بیش از ۱۵ شرکت تحت حمایت سازمان اوقاف هستند که عمدتا خصوصی هستند و در تجاری سازی محصولات به آنها کمک می کنیم. در حوزه ساخت ایمپلنت اقداماتی صورت گرفته در انتقال جنین دامها مشارکت با جهاد دانشگاهی داریم و در زمینه آبزی پروری اقدامات خوبی آغاز شده و ادامه می یابد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه کشور ما برای طی کردن مرزهای دانش استعداد بالایی دارد عنوان کرد: گریز از انرژی فسیلی و پناه بردن به انرژی پاک مانند تولید موتورسیکلت برقی در دستور کار است.
وی تصریح کرد: در حوزه حمایت از خانواده در زمینه ساخت مسکن ارزان وارد بحث شده ایم و در بقاع متبرکه علاوه بر فعالیت های فرهنگی بحث ایجاد اشتغال نیز پی گیری می شود. واقفان جدید را به سمت توسعه علم سوق می دهیم. باید تشویق کنیم واقفان نیات جدید را لحاظ کنند. وقف پول و سهام را رهبر معظم انقلاب اسلامی جایز دانستند و حتی پلتفرم وقف شده داریم. یعنی تحبیس العین به موضوعات روز توسعه یافته است.
 غلامرضا رازقی،امین موقوفه سرلشکر خدایاری نیز در حاشیه این بازدید رسانه ای  اظهارداشت :موقوفه  در شهریار که آن را مزرعه ای به نام ۴۲۱ هکتار می شناسند، ۲۸۰ هکتار کشاورزی در آن صورت گرفته و شامل ۱۰ هکتار باغ است که با برنامه یک ساله، کاشت و برداشت هر قطعه مشخص شده است.

رازقی  درباره اقدامات صورت گرفته در مزارع این موقوفه اظهارداشت : روند کاشت و برداشت در این مزرعه پیوست دارد و جریان و تناوب کشت در قالب برنامه شناسنامه ای درج شده است. تمام فعالیت های این مرکز دارای نظم و نسق و استاندارد است. این زراعت با این نظم و یکپارچگی شاید در دنیا کمیاب باشد و همین موضوع نشان می دهد که مرحله بسترسازی، آبیاری، آنالیز خاک و رشد یکدست بوده و به همین دلیل دامداران حاضرند محصولات این مزرعه را با قیمت بالاتر بخرند چون غذای سالم به دست آنها می رسانیم.
رازقی  به پرورش ماهی از دیگر اقدامات این مووفه عنوان داشت : در این بخش علاوه بر تولید ماهی به عنوان منبع تغذیه، از فضولات ماهی ها نیز برای غنی سازی زمین های کشاورزی استفاده می شود.
امین موقوفه سرلشکر خدایاری با تاکید بر اینکه اوقاف امروز با دقت و تعهد کار می کند و در پروژه های مختلف فقط نگاه مالی ندارد، عنوان کرد: ما در این مزرعه می‌خواهیم محصول نمونه عرضه کنیم تا دیگران از ما الگوبرداری کنند به همین دلیل تلفیقی از تجربه و علم را بکار گرفته ایم و همه کارها با برنامه ریزی پیش می رود به این صورت که اکنون که موقع برداشت محصول است در همین لحظه، کشت هم انجام می شود و از نظر زمان هیچ اتلاف وقتی وجود ندارد و حتی ۱۰ دقیقه هم زمین خالی نمی ماند و بازدهی هم بالاست. به عنوان مثال در این دوره کشت گندم از هر خوشه گندم، ۱۰۰ عدد گندم بدست آمده است. به این ترتیب می توانیم بگوییم حرکت بسیار ارزشمند در زمینه تولید مواد غذایی شروع شده و اگر همین گونه پیش رود به خودکفایی می رسیم.
وی توضیح داد : نحوه قرار گرفتن این استخرها به گونه ای است که بالای هر چند قطعه زمین کشاورزی، استخری احداث شده است که ذخیره آب، تنظیم فشار آب برای آبیاری مزارع، استفاده از فضولات ماهی ها برای غنی سازی زمین و همچنین درآمدزایی از کارکردهای این استخرهاست.
رازقی در این رابطه گفت: ۳۰ هزار بچه ماهی (تقریبا 25 تن ماهی) در این استخر موجود است و سازمان اوقاف در این زمینه سیاست درآمدزایی همراه با تولید را در نظر دارد.
وی با بیان اینکه در این موقوفه ایجاد اشتغال، درآمدزایی، خودکفایی و تولید محصول با بازدهی بالا صورت گرفته، اظهار کرد: ما باید نگاهمان خلاقانه و مبتکرانه باشد. در این موقوفه از تجربه یک فرد معمولی تا اهل فن استفاده می کنیم. به عنوان مثال آبرسانی به مزارع از طریق آبخیزداری بیولوژیک با کاشت نی در پایین رودخانه فصلی انجام می شود. درواقع اوقاف وارد فضای دیگری شده و خوب است در زمانی دیگر از سایر موقوفات نیز گزارش تهیه شود تا دیگران نیز تشویق شوند و از این اقدامات الگوبرداری کنند.
امین موقوفه سرلشکر خدایاری عنوان کرد: چهار سال قبل که مسئولیت این موقوفه به بنده سپرده شد، در ماه سه میلیون تومان درآمد داشت که اکنون چندین برابر شده است. مشابه این موقوفه، زمین‌های مشابه فراوانی در کشور داریم که باید وارد چرخه تولید شوند. پروژه ماهی در قفس نیز در هرمزگان و بوشهر شروع شده است.
وی به قدمت صدساله این موقوفه اشاره کرد و افزود: نیت واقف، درمانی بوده است و درآمد این مرکز صرف درمانگاه امیرآباد ملارد می شود.
رازقی در خصوص چگونگی  آبیاری زمین های کشاورزی  اظهارداشت : آبیاری در آنها به صورت کلاسیک و یا با روش لینیر انجام می شود. کار کشت و کار در این زمین ها به صورت دائمی است و اگر زمین فقیر شود در آن یونجه می‌کاریم، زیرا کاشت یونجه باعث تولید ازت در خاک می شود و زمین را قوی می کند. سیستم آبیاری هم ممکن است در جایی قطره ای و در جایی دیگر به گونه ای متفاوت باشد درکل بستگی به نوع گیاه، ابزار و نوع مدیریت دارد. سعی بر این است که در کشاورزی بیشترین بهره را از آب ببریم.
وی عنوان کرد: در شرایط و اقلیمی قرار داریم که زمینه برای کشت ذرت، کلزا، گندم و یونجه بسیار مناسب است. باید ظرفیت سنجی کنیم و اقلیم هر منطقه را برای کشت مناسب پیدا کنیم.



کلمات کلیدی


captcha