ایجاد بازارگاه دائمی عرضه محصولات و فناوری‌های حوزه محرومیت‌زدایی/ برگزاری نمایشگاه " آبادیران "خردادماه
تاریخ: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت: 18:09:48


https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/41c5ec36f7dc7b01503f80d11534264c.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/1292629eb417d32d4d06d37c9972b3df.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/84b2488ef7bbd87ff45490e86203b529.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/f465f69da6c92312814cfe6a796f179e.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/1536577c8e30474f10938e6c16a741e9.jpg

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/e0d561a803d2b19db9d1d21a2d5e4cfa.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/a0456bb9971b4c4fb889d0cbea5300fc.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/f76759aa7d5af412a42d2cf2a058bdbd.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/ce516690fd1692d32f60002f0db0964d.jpg

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/4c5764165ae2c63edddad6a3475716ab.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/137aef71b8b778dc22a251150d191e07.jpg

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/ca7159130a9f46d77b2d721a834a4616.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/bbb17b00fae428c0c85fa5a1ae1a2051.gif

logo-samandehi


کد خبر : 74971 || تاریخ : ۱۴۰۲/۰۲/۱۰ ۱۵:۲۵                 صنعت،معدن، تجارت

درنشست رسانه ای مطرح شد؛

ایجاد بازارگاه دائمی عرضه محصولات و فناوری‌های حوزه محرومیت‌زدایی/ برگزاری نمایشگاه " آبادیران "خردادماه


نمایشگاه آبادیران با هدف اتصال شرکت‌های دانش‌بنیان به بازار پروژه‌های محرومیت‌زدایی، کمک به توسعه مناطق محروم و توسعه بازار و تسهیل خرید کالا و خدمات‌ شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حوزه محرومیت‌زدایی 23 تا 25 خرداماه سال 1402 برگزار خواهد شد.


ایجاد بازارگاه دائمی عرضه محصولات و فناوری‌های حوزه محرومیت‌زدایی/ برگزاری نمایشگاه " آبادیران "خردادماه

نمایشگاه آبادیران درصدد است تا با استفاده از فناوری‌های به‌روز دانش‌بنیان  در پنج حوزه مسکن و زیرساخت‌های توسعه روستایی، کشاورزی، دامپروری و شیلات، ماشین آلات کوچک مقیاس (جهت ایجاد اشتغال)، سلامت، بهداشت و توانبخشی و فناوری‌های آموزشی به رفع مشکلات مناطق محروم بپردازد.

 

این نمایشگاه با مشارکت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار می شود و همه بازیگران موثر در محرومیت‌زدایی در این رویداد گرد هم جمع خواهند شد تا فناوری‌ها، محصولات و شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق را به نیازها و چالش‌های موجود در مناطق محروم و روستایی گره بزند.

 

در همین راستا نشست خبری نخستین نمایشگاه آبادیران( نوآوری برای آبادانی) با حضور رضا اسدی فرد معاون توسعه شرکت های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، مرتضی فیروزآبادی معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد، سیاوش ملکی فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی و مهدی روح‌اللهی مدیرکل راهبری شغلی کمیته امداد امام خمینی و علیرضا زاهدی مدیرعامل موسسه دانشمند، نیک‌پور مسوول قرارگاه خلاقیت و نوآوری بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام خمینی برگزار شد.

در این مراسم رضا اسدی فرد معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی با اشاره به اینکه ایده برگزاری این نمایشگاه به یک سال گذشته بازمی‌گردد، گفت: در حال حاضر ۸4۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور راه اندازی شده است و این شرکت‌ها از طریق قوانین حمایت از شرکت‌های دانش و قانون جهش تولید که در سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید، از این شرکت‌ها حمایت می شود.

وی یکی از دغدغه های معاونت علمی را حمایت از زیست بوم نوآوری و فناوری کشور دانست و اظهار کرد: این  معاونت در تلاش است تا اقتصاد تک محصولی و منبع محور به اقتصاد دانش‌بنیان و ناشی از دانش تبدیل شود و شرکت‌های دانش‌بنیانی که از منابع عمومی و بیت‌المال حمایت دریافت می‌کنند به محرومیت‌زدایی کمک کنند.

رییس نمایشگاه آبادیران با تاکید بر اینکه، در حال حاضر بسیاری از مسائل و مشکلات روستاها می تواند به واسطه توانمندی دانش بنیان ها مرتفع شود، گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که توسط این مجموعه‌ها می‌تواند رفع شود تامین آب شرب مناطق محروم است.

معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در این باره توضیح داد: یکی از شرکت های دانش بنیان؛ فناوری برای تامین آب شرب بدون نیاز به برق ارائه کرد و این فناوری موجب رفع مشکل آب شرب ۱۰۰ روستا شد.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه آبادیران، از اجرای طرح پایلوت ارائه ماشین آلات ویژه در کارگاه های کوچک در روزهای برگزاری این نمایشگاه خبر داد و یادآور شد: این ماشین‌آلات با منابع کم، در حوزه تولید وارد می شود و توسعه این نوع کارگاه‌ها موجب توسعه اشتغال پایدار خواهد شد.

اسدی‌فرد ماشین‌های CNC برای مبل‌سازی و دستگاه‌های تزریق پلاستیک کوچک برای ساخت قطعات را نمونه این نوع ماشین ها برای اشتغال زایی در مناطق محروم نام برد.

وی هدف از برگزاری این نمایشگاه را نمایش فناوری‌های به‌روز دانش‌بنیان در راستای رفع مشکلات مناطق محروم توسط نهادهای متولی آبادانی و محرومیت زدایی همچون کمیته امداد و بنیاد مستضعفان در کشور و کلیه مراکز فعال در این حوزه عنوان کرد.

وی این نمایشگاه را یک بازار دائمی برای عرضه محصولات با رویکرد توانمند سازی و محرومیت زدایی توصیف کرد و یادآور شد: بر این اساس سکوهای مشارکتی با نهادهایی چون کمیته امداد طراحی می شود تا در کنار حمایت های مالی، با مشارکت مردم اقدام به رفع مشکلات مناطق،محروم و روستایی شود.

اسدی فرد با بیان اینکه ثبت نام شرکت ها در این رویداد از ۲۶ فروردین آغاز شده و تا ۵ خرداد ادامه دارد، گفت: پیش بینی اولیه حکایت از ثبت نام ۵۰۰ تا ۶۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور دارد و برنامه ریزی ما برای حضور حدود ۳۰۰ شرکت در این نمایشگاه است.

وی همچنین اعطای جایزه آبادیران تحت عنوان وقف فناورانه را از برنامه های جنبی این نمایشگاه نام برد و افزود: این جایزه چند ماه بعد ار برگزاری نمایشگاه به شرکت‌ها، اساتید و فناوران فعال در حوزه محرومیت زدایی اعطا می شود.

در ادامه علیرضا زاهدی مدیرعامل موسسه دانشمند نیز با بیان اینکه این نمایشگاه نمونه خوبی از هم‌افزایی نهادها و بازیگران حوزه محرومیت‌زدایی است، گفت: یکی از اهداف بلندمدت بنیاد مستضعفان که بر مبنای منویات مقام معظم رهبری دنبال می‌شود؛ توانمندسازی پایدار محرومان و استفاده کامل از همه ظرفیت‌های این نهاد در همین راستا است. این نمایشگاه هم می‌تواند بنیاد را به تحقق این هدف نزدیک‌تر کند.

وی افزود: در همین راستا بنیاد امسال 13 هزار میلیارد تومان حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری که خدمات اجتماعی و فرهنگی به مناطق محروم ارائه کردند یا خدماتی موثر در کاهش محرومیت داشتند عرضه کرد.

به گفته زاهدی، بنیاد به دنبال این است که به جای کمک‌های نقدی به محرومان؛ ابزارهایی در اختیار آنها قرار دهد که بتوانند خود را توانمند سازند و پس از چند سال مستقل از کمک‌های نقدی به کسب و کار خود بپردازند. بر همین اساس اقدام به شناسایی و احصاء نیازها و محرومان در مناطق مختلف کشور کرده تا با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان بر مبنای نیاز هر منطقه؛ خدمات و محصولات کاربردی به آنها عرضه کند.

وی تصریح کرد: یکی از این اقدامات ارائه آموزش‌های کاربردی در قالب تیم‌های جهادی به محرومان است که بنیاد آماده حمایت از تیم‌ها و شرکت‌هایی است که بتوانند در این زمینه خدمت رسانی کنند. در این نمایشگاه هم فرصتی برای عرضه توانمندی‌های مختلف فراهم شده است.

سیاوش ملکی‌فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی هم با بیان اینکه باید تلاش کنیم نوآوری و خلاقیت به مناطق محروم تزریق شود و در اختیار محرومیت زدایی قرار گیرد، گفت: در همین راستا صندوق چند سالی است از طرح‌هایی که بتواند در مناطق محروم به رفع چالش‌ها کمک کند حمایت می‌کند. این کار را هم به شکل مساله‌محور و موضوع‌محور انجام می‌دهد.

وی افزود: مثلا در زمان اوج‌گیری کرونا صندوق نوآوری و شکوفایی از طرح‌های توسعه دهنده محصولات مرتبط با حوزه کرونا و 60 تا 70 شرکت دانش‌بنیان و فناوری که توانستند بازار این محصولات را توسعه دهند حمایت مالی ویژه کرد.

به گفته ملکی فر، امسال 257 نمایشگاه داخلی به شکل موضوعی برگزار خواهد شد که صندوق نیز در آنها مشارکت می کند تا بتواند در توسعه فناوری‌های موثر در پیشرفت کشور نقش آفرینی کند.

وی ادامه داد: صندوق در 3 مدل حمایتی می تواند در برگزاری نمایشگاه آبادیران اثرگذار باشد. یکی ارائه کمک بلاعوض 70 درصدی تا سقف 30 میلیون تومان به همه شرکت‌ها، ارائه لیزینگ 70 تا 80 درصدی قراردادهای شرکت ها برای فروش و ارائه تسهیلات فروش کمتر از 2 میلیارد تومانی به شکل ایجاد خطوط اعتباری صندوق‌ها که هر کدام از آنها می‌تواند به محرومیت‌زدایی از کشور کمک کند.

همچنین مهدی روح‌اللهی مدیرکل راهبری شغلی کمیته امداد امام خمینی با تاکید بر عزم جدی کمیته امداد بر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، بیان کرد: کمیته امداد در تلاش است تا با ایجاد درآمد پایدار و توانمدسازی نیازمندان گامی بلند در جهت محرومینت‌زدایی در کشور بردارد. بر همین اساس و برای جریان‌سازی دانش‌بنیانی در کشور اقدام به برگزاری 146 رویداد فناورانه کرد که 6 هزار نفر از فرزندان خانواده‌های نیازمندان در این رویدادها مشارکت داشتند.

وی ادامه داد: کمیته امداد مکلف شده که 500 هزار فرصت شغلی ایجاد کند که تاکنون 420 هزار شغل محقق شده و در تلاشیم این عدد را تکمیل کنیم.

روح‌اللهی برگزاری این نمایشگاه را فرصتی مناسب برای ورود تخصصی به نیازها و چالش‌های مناطق محروم دانست و گفت: می توانیم با شناسایی چالش ها، توانمندی‌های موجود در شرکت‌های دانش‌بنیان را به نیازها متصل کنیم. امروز برخی از نیازها تنها با کمک فناوری های نوین قابل رفع هستند. مثلا در حوزه کشاورزی از شکل‌گیری 50 گروه پهپادی حمایت کردیم.

مدیرکل راهبری شغلی کمیته امداد امام خمینی همچنین بیان کرد: یکی از حلقه‌های مفقوده در زنجیره توانمندسازی نیازمندان؛ عدم اتصال نوآوری‌ها به مناطق محروم است که باید این زنجیره را کامل کنیم. این کار هم تنها با هم‌افزایی و همکاری های مشترک امکان‌پذیر است و برگزاری این نمایشگاه نمونه بارزی از این همگامی‌ها است.

وی هدف اصلی برگزاری این نمایشگاه را ایجاد فرصت‌های شغلی دانش‌بنیانی در مناطق محروم دانست و گفت: می‌توانیم در قالب این نمایشگاه؛ توانمندی‌های موجود را به جامعه معرفی کنیم و دانش‌بنیان‌ها را به چالش‌های اصلی نیازمندان اتصال دهیم.

علاقه‌مندان برای ثبت‌نام در این نمایشگاه می‌توانند به این آدرس   https://abadiranexpo.ir/   مراجعه کنند.



کلمات کلیدی


captcha