شوراها مركز تمرين دموكراسي و كار جمعي است/دامن زدن به اختلافات كم هزینه‌ترین راه برای خسارت زدن به ایران
تاریخ: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت: 01:34:00


https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/41c5ec36f7dc7b01503f80d11534264c.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/1292629eb417d32d4d06d37c9972b3df.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/84b2488ef7bbd87ff45490e86203b529.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/f465f69da6c92312814cfe6a796f179e.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/1536577c8e30474f10938e6c16a741e9.jpg

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/e0d561a803d2b19db9d1d21a2d5e4cfa.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/a0456bb9971b4c4fb889d0cbea5300fc.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/f76759aa7d5af412a42d2cf2a058bdbd.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/ce516690fd1692d32f60002f0db0964d.jpg

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/4c5764165ae2c63edddad6a3475716ab.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/137aef71b8b778dc22a251150d191e07.jpg

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/ca7159130a9f46d77b2d721a834a4616.gif

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/31df47a0a36307bb66222066e8d4e005.jpg

https://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/bbb17b00fae428c0c85fa5a1ae1a2051.gif

logo-samandehi


کد خبر : 32095 || تاریخ : ۱۳۹۷/۰۱/۲۳ ۱۴:۲۴                 شهریار

جهانگیری در اجلاس شورای عالی استان ها:

شوراها مركز تمرين دموكراسي و كار جمعي است/دامن زدن به اختلافات كم هزینه‌ترین راه برای خسارت زدن به ایران


ایرانیان_جهانگیری با تاکید بر لزوم حمایت همه جانبه از شوراها در کشور خاطرنشان کرد: همه باید تلاش کنیم که شوراها در اقصی نقاط کشور بتوانند با موفقیت کار خود را انجام دهند.


شوراها مركز تمرين دموكراسي و كار جمعي است/دامن زدن به اختلافات كم هزینه‌ترین راه برای خسارت زدن به ایران

به گزارش شبکه خبری ایرانیان، اسحاق جهانگيري صبح امروز (پنجشنبه) در اجلاس عمومي شوراي عالي استان ها با تسليت شهادت امام موسي كاظم (ع) گفت: پيشاپيش عيد مبعث رسول مكرم اسلام (ص) را تبريك مي گويم.

معاون اول رئيس جمهور خاطرنشان كرد: هرچه مسائل جهان پيچيده تر و جديدتر مي شود، نياز بشر به وحي الهي و وجود پيامبر مكرم اسلام افزايش پيدا مي كند.

وي با ابراز تأسف از اينكه در گوشه و كنار منطقه به نام اسلام و پيامبر اتفاقاتي رخ مي دهد كه هيچ شباهت و سنخيتي با پيامبر عظيم الشان اسلام ندارد، تصريح كرد: بايد تلاش كنيم چهره واقعي اسلام كه نماد محبت و بيزاري از خشونت است را به جهان نشان دهيم و اجازه ندهيم چهره اي خشن از اسلام معرفي شود.

 جهانگيري با اشاره به اينكه هم اكنون در چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي و بيستمين سال تأسيس شوراها هستيم اظهار داشت: در مقطعي كه آقاي خاتمي تصميم داشت انتخابات شوراها را برگزار كند خيلي ها با اين موضوع مخالف بودند و معتقد بودند كه نبايد اختيارات دولت را به مجموعه هايي واگذار كرد كه دولت نظارتي بر آنها ندارد.

معاون اول رئيس جمهور با تأكيد بر اهميت كار شوراها افزود: در بيست سال گذشته شاهد خدمات فراواني از سوي شوراها بوده ايم و اين شوراها آثار مثبت فراواني براي كشور داشته اند.

 جهانگيري شوراها را مركز تمرين دموكراسي و كار جمعي توصيف كرد و گفت: خيلي ها تصور مي كردند واگذاري امور به شوراها موجب تفرقه و كندي كار مي شود و اختلافات بروز مي كند اما نتيجه برعكس شد. همه 80 ميليون نفر ايراني به طور يكسان فكر نمي كنند و سلائق مختلفي دارند و اگر ديدگاه هاي مختلف در يك جا جمع شود و گفتگو كنند همه احساس مي كنند كه در اداره كشور مشاركت دارند و از طريق گفتگو و تبادل افكار، به موفقيت و تفاهم در كارها دست خواهيم يافت.

معاون اول رئيس جمهور با بيان اينكه نبايد از گفتگو هراس داشته باشيم و گفتگو از مهمترين راه حل ها براي حل مشكلات است خاطرنشان كرد: خيلي از مشكلات كه از گذشته تا كنون باقي مانده به دليل آن است كه حاضر نيستيم براي حل مشكلات گفتگو كنيم و از گفتگو مي ترسيم.

 جهانگيري افزود: شوراها از يك سو تكيه گاه مردم هستند و مردم احساس مي كنند با وجود شوراها در مديريت كشور نقش دارند و از سوي ديگر شوراها در اداره امور اجرايي كشور شريك دولت هستند.

معاون اول رئيس جمهور اضافه كرد: وقتي شوراها عملكرد خوب و موفقي داشته باشند هم مردم خوشحال مي شوند و هم دولت خرسند است و در اين ميان نظام هم رضايت دارد چرا كه احساس مي كند هم مردم و هم دولت خشنود هستند و در نتيجه آن، به اعتماد عمومي و سرمايه اجتماعي كشور افزوده مي شود و سرمايه اجتماعي امروز مهمترين و اصلي ترين سرمايه اي است كه به شدت به آن نياز داريم.

 جهانگيري با تأكيد بر اينكه همه بايد تلاش كنيم تا شوراها بتوانند در اقصي نقاط كشور و در شهرها و روستاها كار خود را با موفقيت انجام دهند، گفت: بايد بتوانيم افق هاي جديدي براي مردم باز كنيم و اعتماد و اميد مردم كشور را به آينده كشور افزايش دهيم.

وي افزود: امروز ثابت شده كه موفقيت نظام هاي سياسي دنيا ارتباط مستقيم با سرمايه اجتماعي دارد و هر چقدر كه بتوانيم سرمايه اجتماعي، پشتوانه مردمي و مشروعيت سياسي را در كشور افزايش دهيم در واقع به موفقيت هاي جمهوري اسلامي ايران افزوده ايم و اين يكي از رسالت هايي است كه بر دوش مسئولين كشور قرار دارد.

معاون اول رئيس جمهور در ادامه با اشاره به اينكه كشور ما امروز با مسائل عديده اي روبرو است خاطرنشان كرد: البته ظرفيت هاي شناخته شده و ناشناخته متعددي در كشور وجود دارد كه اگر بتوانيم به درستي از اين فرصت ها استفاده كنيم قادر خواهيم بود بر مشكلات كشور فائق آييم.

 جهانگيري مهمترين راز و رمز موفقيت در غلبه بر چالش هاي پيش رو را داشتن اميد به آينده و اعتماد عمومي در كشور دانست و گفت: همه جريانات سياسي، نهادها، ارگان ها و اركان تصميم گيري كشور بايد بدانند براي غلبه بر مشكلات پيش رو بايد تلاش كنيم كه اعتماد عمومي و اميد مردم به آينده كشور افزايش پيدا كند.

معاون اول رئيس جمهور افزود: كشور از نظر بين المللي و منطقه اي در شرايطي حساس قرار دارد و ما بايد اين شرايط را به خوبي درك كنيم چرا كه قدرت هاي بزرگ و برخي كشورهاي منطقه با يكديگر متحد شده اند تا به ايران آسيب بزنند و يك لحظه غفلت، تصميم گيري ناصحيح و اقدام نابجا مي تواند سرنوشت كشور و مردم را به نوع ديگري رقم بزند

 جهانگيري با تأكيد بر اينكه در مقطع فعلي نيازمند تفاهم و انسجام داخلي هستيم، اظهار داشت: كم هزينه ترين راه دشمنان براي آسيب زدن به ايران اين است كه تفرقه و چند دستگي در كشور ايجاد كنند و به مردم القا كنند كه مسئولين ناكارآمد هستند و از اين طريق اميد مردم نسبت به آينده دچار آسيب شود.

معاون اول رئيس جمهور ادامه داد: متأسف مي شوم وقتي مسئولين برخي نهادها كه بايد حساسيت شرايط فعلي را درك كنند، بي توجه به اين موضوع هر سخني را به زبان مي آورند كه اميد مردم به آينده را يأس تبديل كنند.

وي با اشاره به اينكه وليعهد جوان آل سعود تلاش مي كند عليه ايران و ملت ايران فضاسازي كند، گفت: البته آنها كوچكتر از آنند كه بتوانند كاري عليه ايران انجام دهند اما دست هايي در كنار هم قرار مي گيرند و آل سعود، منافقين و برخي جريانات در آمريكا و منطقه تلاش مي كنند به ايران آسيب بزنند.

 جهانگيري با بيان اينكه اقتصاد كشور با چالش هاي جدي روبرو است و بيكاري و مشكلات معيشتي مردم را رنج مي دهد، گفت: به دليل كاهش درآمد مردم قدرت خريد آنها كاهش يافته و علي رغم همه اقدامات چند سال اخير هنوز تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله داريم.

معاون اول رئيس جمهور با يادآوري اينكه خداوند همه امكانات توسعه نظير نيروي انساني، منابع طبيعي و موقعيت مناسب جغرافيايي را در اختيار مردم ايران قرار داده است، خاطرنشان كرد: در بخش سياسي اختلافاتي در داخل كشور مدتهاست كه شكل گرفته و متأسفانه عده اي نان خود را در ايجاد اختلافات مي بينند و سعي مي كنند كه اجازه ندهند كه اين اختلافات حل شود.

 جهانگيري با تأكيد بر اينكه نبايد بگذاريم به فهرست چالش هاي متعدد كشور نظير كمبود آب، مسائل صندوق هاي بازنشستگي، بيكاري و ... اضافه شود، تصريح كرد: عاملي كه مي تواند از اضافه شدن به فهرست مشكلات كشور جلوگيري كند افزايش اميد مردم به آينده و افزايش سرمايه اجتماعي است كه مي تواند چالش ها را از فهرست مشكلات كشور حذف كند.

معاون اول رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود به مسائل ارزي اشاره و خاطرنشان كرد: آيا همه مسائلي كه در بخش ارز اتفاق افتاد ريشه در اقتصاد دارد.

وي افزود: ميزان صادرات نفتي و غيرنفتي كشور در سال 96 بيش از 94 ميليارد دلار بود و كل نياز كشور براي واردات كالا در سال 96 با وجود رشد نسبت به سال قبل حدود 54 ميليارد دلار بود. ساير نيازها مانند ارز مسافرين، دانشجويان و غيره حداكثر به 30 ميليارد دلار مي رسد و اين يعني به ميزان قابل توجهي در حدود 20 ميليارد دلار ارز مازاد در كشور وجود دارد كه هر سال به ذخاير ارزي اضافه مي شود. آيا كشوري كه ارز مازاد دارد بايد در شرايط سخت ارزي قرار گيرد؟

 جهانگيري با بيان اينكه بخش زيادي از مسائل ارزي حتماً ريشه سياسي دارد، افزود: البته سياسي بودن اين مشكل به معناي آن نيست كه عده اي در قيمت ارز دخالت كنند بلكه از طريق نگران كردن مردم نسبت به آينده كشور باعث مي شوند تا مردم احساس كنند كه با خريد و نگهداري ارز احساس اطمينان به آينده خواهند داشت.

وي ادامه داد: عده اي مردم را نگران مي كنند تا مردم به دنبال خريد ساختمان در خارج از كشور باشند و اين سوال جدي وجود دارد كه آيا خريد يك ملك در كشوري ديگر كه آمد و رفت به آن كشور با اجازه آنها خواهد بود براي مردم اطمينان بخش تر از ايران است؟

معاون اول رئيس جمهور ادامه داد: راهكار ساده حل مسائل ارزي اين است كه اميد مردم، سرمايه اجتماعي و اعتماد عمومي در كشور افزايش يابد كه در اين صورت هيچكس به سمت خريد ارز و انباشت اينگونه كالاها نخواهد رفت.

وي با اشاره به افزايش قيمت دلار در سال 91 گفت: قيمت دلار در سال 91 تا 4 هزار تومان بالا رفت اما با اميد مردم نسبت به آينده و برگزاري انتخابات رياست جمهوري قيمت دلار پايين آمد و اندكي پس از آن با توافق اوليه هسته اي در ژنو مجدداً قيمت دلار كاهش يافت و ديگر كسي دليلي براي خريد و نگهداري دلار احساس نمي كرد.

 جهانگيري خاطرنشان كرد: دلسوزان انقلاب و كشور و كساني كه به آينده جوانان ايران فكر مي كنند بايد بدانند كه با انسجام ملي و گفتگو اميد مردم به آينده تقويت مي شود و بسياري از مشكلات كشور با افزايش اميد مردم و اعتماد عمومي قابل حل خواهد بود.

معاون اول رئيس جمهور در ادامه سخنان خود با بيان اينكه دولت طرفدار تقويت نقش شوراهاست، گفت: تقويت شوراها را تا جايي كه مقدور باشد و قانون اساسي اجازه مي دهد دنبال خواهيم كرد و تلاش مي كنيم اختيارات مديريت شهري را افزايش دهيم. البته بايد كساني كه مسئوليت به آنها واگذار مي شود مسئوليت پذير، تصميم گير و پاسخگو باشند.

 جهانگيري از شوراها خواست نظارت خود را بر همه دستگاه هاي اجرايي شهري اعمال كنند و گفت: هيچ دستگاه اجرايي و مديريت شهري نبايد از نظارت مصون باشد.

وي با اشاره به اينكه ده ها دستگاه نظارتي هر كدام به نوعي بر دولت نظارت دارند خاطرنشان كرد: البته برخي از آنها آنقدر جلو آمده اند كه در تصميم گيري ها دخالت مي كنند. البته مكرر به مديران گفته ام كه دستگاه هاي نظارتي حق هيچ دخالتي در تصميم گيري ها ندارند و وظيفه آنها فقط نظارت و شناسايي تخلفات است. اما متاسفانه برخي مديران آنقدر ضعيف شده اند و يا خود را در برابر دستگاه هاي نظارتي باخته اند كه براي هر تصميم از اين دستگاه ها اجازه مي گيرند كه اگر مديري با اين روحيه را بشناسم حتماً او را بركنار خواهم كرد.

معاون اول رئيس جمهور با تأكيد بر اينكه شهرداري ها بيش از دولت نيازمند نظارت هستند از شوراها خواست نظارت خود را بر شهرداري ها افزايش دهند.

 جهانگيري يكي از اولويت هاي مهم شهرها را توسعه حمل و نقل عمومي دانست و با اشاره به تأثيرات حمل و نقل عمومي در آلودگي هوا و آلودگي صوتي گفت: آنچه نقش تعيين كننده در كاهش آلايندگي دارد توسعه حمل و نقل عمومي، قطار شهري و مترو است.

وي افزود: دولت سال گذشته دو ميليارد دلار اعتبار براي شهرداري هاي كلان شهر ها اختصاص داد تا نسبت به خريد واگن و توسعه مترو اقدام كنند اما متاسفانه اخيراً در جلسه اي كه شهردار تهران و رئيس شوراي اسلامي شهر تهران نيز حضور داشتند متوجه شدم كه استفاده چنداني هنوز از اين تسهيلات مالي خارجي صورت نگرفته و پس از گذشت دو سال اقدام خاصي انجام نشده و اين در حاليست كه اگر كلان شهر تهران از اين امكان استفاده كند با توجه به زيرساخت هايي كه وجود دارد مي تواند ظرفيت جابجايي مسافر از طريق قطار شهري را تا دو برابر افزايش دهد.

وي از شهرداري تهران خواست حتماً نسبت به اين موضوع اهتمام جدي داشته باشد و گفت: هر طرح ديگري كه در راستاي توسعه حمل و نقل عمومي و كاهش آلايندگي باشد مورد حمايت دولت خواهد بود و براي تأمين منابع مالي مورد نياز آن محدوديتي وجود نخواهد داشت.

وي با اشاره به يكي از تصميمات دولت كه در روزهاي پاياني سال گذشته انجام شد اظهار داشت: دولت براي بازسازي ناوگان حمل و نقل فرسوده شهري و بين شهري تصميمي اتخاذ كرد و منابع مالي خوبي براي نوسازي اتوبوس ها و كاميون ها در نظر گرفته شد و اگر اتوبوس ها و كاميون هاي فرسوده را از رده خارج كنيم ظرف چند سال از محل صرفه جويي در مصرف سوخت و بهينه سازي انرژي مي توانيم كل سرمايه گذاري انجام شده را جبران نماييم.

 جهانگيري با اشاره به لوايحي كه از سوي شوراي عالي استان ها به دولت ارسال مي شود، گفت: همواره روال اينگونه بوده كه دولت لوايح و پيشنهادات شوراي عالي استان ها را مانند پيشنهادات ساير دستگاه ها مورد بررسي قرار مي دهد و به كميسيون هاي دولت مي فرستد.

وي افزود: دولت در حال حاضر دو لايحه مهم در دستور كار خود دارد كه يكي درآمد پايدار شهري و ديگري مديريت شهري است كه هر دو لايحه مراحل آخر خود را طي مي كند و تلاش دولت اين است كه مردم نياز نداشته باشند براي انجام هر كاري از شهرستان ها به تهران مراجعه كنند.

معاون اول رئيس جمهور يكي ديگر از جهت گيري هاي دولت را دانش بنيان كردن اقتصاد عنوان كرد و گفت: بايد به اين موضوع با جديت توجه داشته باشيم زيرا گاهي يك جوان تحصيلكرده ايده اي مطرح مي كند كه ممكن است كسي از او حمايت نكند. اما اگر به آن توجه كنيم ممكن است كار چند ساله را يك شبه طي كنيم. از اين رو بايد در حوزه مسئوليت خود براي ايده هاي نو جا باز كنيم.
 
 جهانگيري مسئله آسيب هاي اجتماعي را از دغدغه هاي جدي كشور برشمرد و برگزاري چند جلسه در اين خصوص در حضور مقام معظم رهبري را دليلي بر اهميت اين موضوع دانست و گفت: شهرداري ها نقش تعيين كننده و كليدي در اين زمينه دارند و بايد فعاليت بيشتري در اين بخش داشته باشند.

معاون اول رئيس جمهور خاطرنشان كرد: كار شوراها سروكار جدي با زندگي مردم دارد و نبايد اجازه دهيم نمايش تفرقه از شوراها ارائه شود و بايد با وحدت و انسجام داخلي از مشكلات عبور كند.

وي همچنين از شوراي اسلامي شهر تهران خواست با توجه به اهميت شهر تهران و مشكلات اين شهر در كوتاه ترين زمان ممكن شهرداري قوي و توانمند براي مديريت شهر تهران انتخاب كنند.

 جهانگيري به موضوع استعفاي شهردار تهران نيز اشاره و خاطرنشان كرد:برخي مي گويند كه شهردار تهران تحت فشار استعفا داد كه اين موضوع صحت ندارد و اگر آقاي نجفي نمي خواست هيچكس نمي توانست او را وادار به استعفا كند. آقاي  نجفي چندين مرتبه با من صحبت كردند و بدليل بيماري جديدي كه دارند، كناره گيري كردند.

وي افزود: اينكه مديري تحت فشار استعفا دهد اساسا به درد مديريت نمي خورد چراكه ما مسئوليت پذيرفته ايم كه در شرايط سخت كار كنيم و تحت تاثير فشارها كار راه رها نكنيم.

معاون اول رئيس جمهور همچنين با اشاره به دغدغه مطرح شده از سوي اعضاي شوراي عالي استان ها مبني بر ممانعت از فعاليت سپنتا نيكنام عضو شوراي اسلامي يزد به دليل اقليت بودن وي گفت: مردم يزد از مومن ترين و انقلابي ترين مردم كشور هستند و دلسوزتر از مردم يزد براي يزد وجود ندارد و انتخاب مردم يزد در انتخاب نماينده شوراي اسلامي اين شهر محترم است و كسي نبايد به انتخاب آنان بي احترامي كند.

در اين مراسم رئيس شوراي عالي استان ها و چهار نفر از روساي كميسيون هاي شوراي عالي استان ها نيز به بيان ديدگاه ها و دغدغه هاي خود پرداختند و خواستار ايجاد امكان نقش آفريني هر چه بيشتر شوراها در عمل به وظايفشان براي اداره كشور شدند.

پایان پیام/



کلمات کلیدی


captcha