توجه همزمان برنامه هفتم توسعه كشور به حل سه بحران آب، انرژي و محيط زيست

معاون فني، امور زيربنايي و توليدي سازمان برنامه و بودجه كشور گفت: امسال براي نخستين بار، در حال تدوين همزمان برنامه هفتم توسعه كشور و بودجه سال ۱۴۰۲ كل كشور هستيم و در برنامه هفتم، به حل سه بحران آب، انرژي و محيط زيست توجه مي‌شود.


به گزارش جامعه ایده آل به نقل از مركز اطلاع‌رساني، روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان برنامه و بودجه كشور، «حميد اماني همداني» اين مطلب را در آغاز نشست كميسيون تخصصي شوراي عالي انرژي كشور كه پيش از ظهر امروز – چهارشنبه ۳۰ آذرماه – در سالن ياران بهشتي سازمان برنامه و بودجه كشور برگزار شد، گفت و افزود: در برنامه‌هاي قبلي توسعه كشور، عموماً احكامي صادر مي‌شدند كه ناظر به «چه بشود» بودند. در حالي‌كه بايد در برنامه هفتم، سراغ «چگونه اجرا بشود» برويم.
وي افزود: برنامه هفتم، مبتني بر هسته‌هاي كليدي پيش‌برنده است و بر اساس سياست‌هاي كلي ابلاغي، در تدوين برنامه هفتم به حل سه بحران آب، انرژي و محيط زيست توجه مي‌شود.
در ادامه نشست، «احمد زراعتكار»، رئيس امور انرژي سازمان برنامه و بودجه كشور، گزارشي با عنوان «چارجوب راهبردي موضوع كليدي انرژي در برنامه هفتم توسعه كشور» ارائه داد.
زراعتكار گفت: از مجموع تمامي موضوع‌هاي اولويت‌دار، ۱۲ موضوع در برنامه هفتم شناسايي شده كه براي آنها برنامه هاي عملياتي و احكام ضروري مورد نياز برنامه تدوين مي‌شود.
وي موضوع انرژي را يكي از ۱۲ موضوع‌ اولويت‌دار در برنامه هفتم اعلام كرد و گفت: كارگروه انرژي برنامه هفتم توسعه كشور پس از برگزاري ۱۵ نشست تخصصي با حضور نمايندگان وزارتخانه‌ها، شركت‌ها و دستگاه‌هاي تخصصي مرتبط، بخش خصوصي، نخبگان دانشگاهي و موسسات پژوهشي، به تحليل روند گذشته و وضع موجود پرداخت و چالش‌هاي حوزه انرژي و نقاط تمركز برنامه هفتم را شناسايي كرد.
رئيس امور انرژي سازمان برنامه و بودجه كشور در ادامه گفت: سپس به تعيين اهداف كلي، راهبردها و سياست‌هاي بخش انرژي؛ تعيين شاخص‌هاي كليدي متناظر با اهداف و راهبردها؛ تدوين برنامه‌هاي عملياتي و اهداف آن و احكام مورد نياز براي پياده‌سازي برنامه پرداخته شد.
وي سپس با تشريح شيوه تدوين برنامه عملياتي موضوع كليدي انرژي، به بيان چالش‌هاي وضع موجود در حوزه انرژي پرداخت.
زراعتكار افزود: تحريم‌هاي بين‌المللي؛ عدم توسعه ميادين نفتي و گازي و كاهش صادرات نفت خام و ناترازي گاز؛ عدم بهره‌گيري از موقعيت ژئوپولتيك در ترانزيت و مبادلات انرژي منطقه؛ عدم مديريت عرضه و تقاضا و ناترازي توليد و مصرف حامل‌هاي انرژي و سهم پايين انرژي‌هاي تجديدپذير و پاك در توليد برق و افزايش سهم فرآورده‌ها در نيروگاه‌ها، مهم‌ترين چالش‌هاي وضع موجود در حوزه انرژي هستند.
رئيس امور انرژي سازمان برنامه و بودجه كشور اهداف كلي حوزه انرژي را حداكثرسازي توليد و صادرات نفت و گاز كشور؛ تشكيل هاب و ايفاي نقش محوري در مبادلات و ترانزيت انرژي منطقه؛ رفع ناترازي توليد و مصرف حامل‌هاي انرژي و افزايش ارزش افزوده از طريق تكميل زنجيره ارزش صنعت نفت اعلام كرد.
اين گزارش مي‌افزايد: در ادامه نشست كميسيون تخصصي شوراي عالي انرژي كشور، «هوشنگ فلاحتيان»، معاون برنامه‌ريزي وزير نفت؛ «همايون حائري»، معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي؛ «عليرضا ورناصري»، نماينده مجلس شوراي اسلامي؛ «علي نقوي»، مدير عامل بورس انرژي؛ «مهدي شريف‌زاده»، دبير ستاد توسعه فناوري‌هاي آب و انرژي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري؛ «گلناز پورعابدين»، نماينده سازمان حفاظت محيط زيست؛ و تعداد ديگري از حاضران، به بيان ديدگاه‌ها و نظرات خود درباره سه موضوع «بازار بهينه‌سازي انرژي و محيط زيست»، «تدوين راهبرد مديريت مصرف انرژي مبتني بر اقتصاد سبز و صنعت كم‌كربن در جمهوري اسلامي ايران» و «چارچوب مقدماتي سند ديپلماسي انرژي» پرداختند.


کد خبر : 72330 || تاریخ : ۱۴۰۱/۱۰/۰۲ || دسته بندی : اقتصاد کلان و بودجه