با نظر وزارت جهاد کشاورزی؛

تصویب حد مجاز آرسنیک در برنج و کادمیوم در گندم

ایرانیان_مدیرکل «دفتر محیط زیست و سلامت غذا» وزارت جهاد کشاورزی از حدمجاز آرسنیک در برنج، میزان کادمیوم در گندم و تجدیدنظر در استاندارد الک گندم خبر داد.


به گزارش شبکه خبری ایرانیان به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، آقای علیرضا رفیعی پور گفت: در راستای تأکید معاون اول رئیس جمهور در خصوص احصاء و اعلام مشکلات استاندارد‌های ملی، جلسه مشترک بررسی مشکلات استاندارد‌های ملی در حوزه وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد با حضور رئیس سازمان ملی استاندارد، رئیس سازمان دامپزشکی، رئیس سازمان غذا و دارو برگزار و اختلاف نظر‌های دستگاهی در حوزه مسئولیت این سه ارگان مطرح شد.
وی افزود: در این جلسه تجدیدنظر استاندارد حد مجاز مایکوتوکسین‌ها در خوراک انسان و دام مجدد مطرح شد و در نهایت با توجه به اینکه کمیته ملی این استاندارد، پیش از این برگزار شده و توافقات لازم صورت گرفته بود، مورد توافق جمع قرار گرفت.
رفیعی پور ادامه داد: در زمینه بیشینه رواداری آرسنیک در برنج مورد اشاره در استاندارد ملی شماره ۱۲۹۶۸ مقرر شد حد مجاز آرسنیک در برنج ۱۵۰ ppb در نظر گرفته شده و آرسنیک معدنی به دلیل عدم وجود تجهیزات آزمون فعلاً در استاندارد لحاظ نشود.
مدیرکل مدیرکل «دفتر محیط زیست و سلامت غذا» وزارت جهاد کشاورزی گفت: در خصوص میزان کادمیوم در گندم هم توافقات لازم در خصوص تغییر عدد ۳۰ ppb به ۶۰ ppb حاصل شد.
وی اضافه کرد: در این جلسه، تجدیدنظر استاندارد الک گندم نیز مورد بحث قرار گرفت و در نهایت با نظر وزارت جهاد کشاورزی موافقت و اندازه الک گندم برای گندم معمولی ۲۰ در ۱.۷ میلی متر و برای گندم دوروم ۲۰ در ۱.۹ میلی متر در نظر گرفته شد.


کد خبر : 49806 || تاریخ : ۱۳۹۹/۰۴/۱۰ || دسته بندی : کشاورزی و امور دام