هشدار درباره افت تولد در تهران / حمایت مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران از طرح‌های برتر جمعیتی

رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران با اعلام کاهش ۱۵ درصدی تولد نوزادان در پایتخت طی سال ۱۴۰۴، بر لزوم بازنگری در شیوه‌های ترویج فرزندآوری و تبدیل آن از «تکلیف دولت» به «انتخاب خانواده» تأکید کرد. او همچنین از اختصاص ۱۵ میلیارد ریال اعتبار برای حمایت از ایده‌های برتر کنشگران جمعیت خبر داد.


به گزارش جامعه ایده آل؛ نشست هم‌اندیشی کنشگران جمعیت با حضور مریم اردبیلی، رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران، جمعی از مدیران شهری و فعالان این حوزه در بوستان ولایت برگزار شد.

اردبیلی در این نشست با اشاره به بحران جمعیت در کشور گفت: نزدیک به دو دهه است که نرخ باروری در ایران به حد جایگزینی نمی‌رسد. او با بیان اینکه قانون جوانی جمعیت گامی ضروری برای تغییر جهت سیاست‌های رسمی بوده، تأکید کرد تصمیم نهایی برای فرزندآوری در خانواده‌ها گرفته می‌شود و با ابلاغ و بخشنامه دولتی الزاماً تغییر نمی‌کند.

به گفته او، در سال ۱۴۰۳ حدود ۷۵ هزار نوزاد در تهران متولد شدند، اما این رقم در سال ۱۴۰۴ به ۶۳ هزار تولد رسیده است؛ کاهشی ۱۲ هزار نفری که معادل ۱۵ درصد افت موالید در یک سال است و تداوم روند نزولی نرخ باروری در پایتخت را نشان می‌دهد.

مشاور زنان و خانواده شهردار تهران همچنین اظهار کرد: در حالی که انتظار می‌رفت با رسیدن نرخ باروری به مرز ۱.۵ سرعت کاهش کمتر شود، در تهران این نرخ به ۱.۳۵ رسیده که نشان‌دهنده وضعیت بسیار پایین تولد است.

رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران با اشاره به برخی خطاهای محاسباتی در مواجهه با موضوع جمعیت گفت: نباید نگاه دولت‌زده به این مسئله داشت و مردم را به این تصور رساند که فرزندآوری برای حل مشکلات دولت انجام می‌شود. او تأکید کرد باید «فرزند دولت» را به «فرزند خانواده» تبدیل کرد تا هر خانواده فرزند را مایه شکوفایی و آینده خود بداند.

اردبیلی با اشاره به دغدغه‌های همیشگی رهبر انقلاب درباره موضوع جمعیت افزود: مسئله جمعیت همواره از اولویت‌های کشور بوده و در ابتدای دهه ۹۰ نیز بر نخبگانی کردن این موضوع تأکید شده بود؛ اما در این زمینه قصورهایی صورت گرفته و امروز باید با کنار گذاشتن منیت‌ها و منزوی نکردن گروه‌های مختلف، این موضوع را به دغدغه‌ای ملی تبدیل کرد.

او در پایان با تأکید بر آمادگی معاونت جوانی جمعیت و فرزندآوری مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران برای حمایت از کنشگران گفت: ظهور ظرفیت‌های جدید در میدان، نیازمند بازنگری در روش‌های قدیمی است و باید با ایده‌های نوآورانه سراغ ترس‌ها و گره‌های ذهنی مردم رفت. به گفته او، تهران باید همان‌طور که مبدأ افول جمعیت بوده، پیشران تغییر روند و افزایش نرخ باروری در کشور باشد.

در بخش دیگری از این برنامه، کنشگران جمعیت ایده‌ها و طرح‌های عملیاتی خود را ارائه کردند. بر این اساس، مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران برای حمایت از مرحله نخست اجرای طرح‌های برگزیده، ۱۵ میلیارد ریال اعتبار به ایده‌های برتر اختصاص داده است.


کد خبر : 110493 || تاریخ : ۱۴۰۵/۰۲/۲۶ || دسته بندی : زنان ،جوان و خانواده