عاشورا، مکتب رهایی

واقعه عظیمی که در عاشورای سال شصت و یک هجری در صحرای کربلا به وقوع پیوست، واقعه‌ای تاریخ ساز و بصیرت افزا بود که تعمق و تدبر در آن توانست چراغ راه بشریت در دفاع از حق و جهاد بر علیه باطل باشد.


سعید اوحدی نوشت:

واقعه عظیمی که در عاشورای سال شصت و یک هجری در صحرای کربلا به وقوع پیوست، واقعه‌ای تاریخ ساز و بصیرت افزا بود که تعمق و تدبر در آن توانست چراغ راه بشریت در دفاع از حق و جهاد بر علیه باطل باشد.
ایستادگی سبط گرامی پیامبر اعظم (ص) در برابر لشکر بی‌شماری از اشقیا و سیاه‌دلان آن روزگار، بیانگر تکلیف الهی تمام حق باوران در صحنه تاریخ است. واقع عاشورا مکتب رهایی انسان است و هیچ صحنه‌ای را نمی‌توان یافت که این چنین زیبا و عبرت‌آموز، راهنمای بشریت برای مبارزه با ظلمات و رهسپار شدن به دیار نور و روشنایی باشد. چنانکه شهدا و ایثارگران با پیروی از چنین الگوهای بی‌بدیلی توانستند در تاریخ این مرز و بوم و در جهان بشریت با ایثار، رشادت و شهادت در راه معبود و ارزش‌های الهی و اسلامی جاودان و ماندگار گردند.
دعوت حضرت سیدالشهدا (ع) در واپسین لحظات برای یاری جستن، دعوتی از تمام عصرها و نسل‌ها بود تا تمام کسانی که خود را پیروان راستین سرور و سالار شهیدان می‌دانند، همواره آماده لبیک گفتن به این دعوت سرخ در هنگامه دشوار باشند. بی‌تردید اغلب حرکت‌های ملت‌های آزاده در برابر ظلم و جور در جهان برگرفته از حرکت تاریخی امام حسین (ع) و یاران باوفای ایشان است.
واقعه عاشورا می‌بایست همه مسلمین جهان را به اندیشیدن وادارد که چه علل و عواملی پدیدآورنده این فاجعه عظیم و هولناک شد. به عبارت دیگر لزوم فهم و درک عبرت‌های عاشورا از چنان میزان اهمیتی برخوردار است که نمی‌بایست نسبت به آن غافل شد و این مهم همواره می‌بایست نصب العین جامعه اسلامی قرار داشته باشد.
پروردگار متعال در آیات متعددی مؤمنان را به ایستادگی در برابر سیاه‌کاری و زیاده‌خواهی‌های ستمگران دعوت کرده است و قیام خونین عاشورا، عالی‌ترین و کامل‌ترین جلوه‌ی تجلی پذیرفتن این دعوت الهی برای جهانیان است تا جایی که حتی غیر مسلمانان نیز از این الگوی ناب و سرنوشت‌ساز برای نجات جامعه خویش مدد جسته‌اند.
مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در فرازی پیرامون نهضت عاشورا فرموده‌اند: «امام حسین (ع) قیام کرد تا آن واجب بزرگی را که عبارت از تجدید بنای نظام و جامعه اسلامی، یا قیام در مقابل انحرافات بزرگ در جامعه اسلامی است، انجام دهد. این از طریق قیام و از طریق امر به معروف و نهی از منکر است؛ بلکه خودش یک مصداق بزرگ امر به معروف و نهی از منکر است».
حضرت خامس آل عبا (ع) هدف از قیام تاریخی خویش را احیای امر به معروف و نهی از منکر ذکر فرموده‌اند و پیروی از همین اصل می‌تواند متضمن سعادت دنیا و آخرت همگان باشد.


کد خبر : 390 || تاریخ : ۱۴۰۳/۰۲/۰۵