به گزارش جامعه ایده آل ، نشست خبری چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی ایران با حضور سیدمناف هاشمی دبیر کل کمیته ملی المپیک، عبدالحمید احمدی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره و سیدمجتبی علوی دبیر جشنواره صبح امروز یکشنبه 4 آذر ماه 1403 در سالن جلسات پارالمپیک واقع در کمیته ملی المپیک آغاز شد. وی ادامه داد: ۷۹۸ فیلم را دوستان بررسی کردند که ۸۳ فیلم داخلی و ۴۳ مورد خارجی به جشنواره راه پیدا کرد. یک فیلم ما نیز در سطح بینالمللی مقام کسب کرد. هر برنامهای که بتواند در جامعه مثبت واقع شود را حمایت خواهیم کرد. دبیر کمیته ملی المپیک همچنین در خصوص انتخاب سرمربی تیم فوتبال امید نیز گفت: موضوع انتخاب سرمربی تیم فوتبال امید را به متولیان آن واگذار کردیم و میتوانید از آنها بپرسید. پیشنهاد وزارت ورزش برای انتصاب او در جایگاه معاون قهرمانی گفت: ما داریم در کمیته ملی المپیک کار ورزشی انجام میدهم؛ اینجا و آنجا هر دو از دید ما خدمت است و کنار ورزشکاران هستیم و اجازه بدهید که این را سئوال پاسخ ندهم.
در ابتدای نشست مناف هاشمی اظهار داشت: ابتدا هفته بسیج را تبریک میگویم. در خصوص چهاردهمین جشنواره فیلمهای ورزشی باید بگویم این جشنواره از ششم تا نهم آذر برگزار میشود. کمیته ملی المپیک در راستای منشور المپیک و تقدیر از تلاشگران این عرصه فعالیتهای خودش را از یکسال و نیم آغاز کرد و شورای سیاستگذاری هم در این خصوص تشکیل شد.
وی افزود: شهرداری، سازمان سینمایی، وزارت ورزش و کمیته ملی پارالمپیک ما را همراهی کردند. ۷۹۸ اثر بررسی و داوری شد که ۸۳ از فیلمهای داخلی و ۴۳ فیلم از فیلمهای خارجی به فینال رسیدند.
دبیر کمیته ملی المپیک تصریح کرد: یکی از فیلمهای ما به عنوان برترین فیلم جهان انتخاب شد. ۱۴ فیلم سینمایی در جشنواره داریم و اهتمام کمیته ملی المپیک حمایت از فیلمهای ورزشی است. این خواسته کمیته بینالمللی المپیک است. ما برنامه های خوبی در افتتاحیه و اختتامیه جشنواره داریم.
هاشمی تصریح کرد: ما هنوز در اول راه هستیم و کمیته ملی المپیک از هر اقدام فرهنگی، حمایت خواهد کرد. البته اینگونه نیست که ما متولی جشنواره باشیم و فیلم بسازیم.
در ادامه عبدالحمید احمدی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره نیز عنوان کرد: باید از حمایتهای محمود خسرویوفا رئیس کمیته ملی المپیک که در خصوص برگزاری جشنواره پای کار بود تشکر کنم. جشنواره فیلمهای ورزشی یک جریان در رشد و توسعه فرهنگ و ورزش است. بدون توسعه فرهنگ نمیتوانیم در ورزش موفق باشیم.
وی تصریح کرد: حوزه فیلم و سینما یکی از ابزارهای مهم در عرصه فرهنگ در ورزش است. کشورمان یکی از پایگاههای شانزده گانه فدراسیون جهانی فیلمهای ورزشی است. فیلمهای ورزشی باعث تقویت همبستگی اجتماعی شود و باعث تقویت ارتباطات فرهنگی شود و برای نسل جوان الهامبخش خواهد شد تا بیشتر فعالیتهای ورزشی داشته باشند.
احمدی درباره کارگروه فیلمهای ورزشی نیز گفت: پیش از این ما حرکت حمایتی برای تولید فیلمهای ورزشی نداشتیم و اگر تولیدی هم بوده همت عالی سرمایهگذاران بوده است. در فدراسیونهای ورزشی هم اقدامات کمی برای ساخت فیلم شده و کارگروه قرار است نقش حمایتی را با مشارکت دستگاههای مرتبط داشته باشد.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره افزود: بسیاری از نهادهای مهم کشور با ما همراه شدند تا جریان جدیدی برای نهادهای ورزشی ایجاد کنیم. طبق تفاهمی که انجام شده کارگروه دائمی فیلمهای ورزشی با مشارکت کمیته ملی المپیک تشکیل خواهد شد تا هماهنگیهای لازم با نهادهای سینمایی کشور ایجاد شود.
در ادامه علوی دبیر جشنواره گفت: جشنواره فیلمهای ورزشی تا سال ۹۵ تعطیل بود و پس از آن تا سال گذشته توسط بخش خصوصی برگزار میشد. سال گذشته صالحیامیری گفت که جشنواره توسط کمیته برگزار شود.
وی افزود: از ۸۰۰ فیلم شاید حتی ۲ فیلم هم درباره المپیک نباشد. جشنواره برای همه است و امیدوارم دورههای بعد به طور جدیتر برگزار شود. جوایز جشنواره را وزارت ورزش تقبل کرده و هزینه داوریها هم توسط سازمان سینمایی پرداخت میشود. جشنواره در هفت ژانر مثل رونمایی و تیزر و ... برگزار میشود. بودجه کل جشنواره اندازه یک سوم هزینه یک فیلم سینمایی هم نیست.
علوی یادآور شد: بسیاری افراد حاضر نیستند فیلمهای خود را در اختیار ما بگذارند چون ترسیدند که فیلمشان به بیرون درز پیدا کند.
دبیر چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی ایران در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر اینکه آیا میتوان امیدوار بود فیلمهای مطرح ورزشی با حضور چهرههای مطرح مثل پژمان جمشیدی ساخته شود، توضیح داد: گفته میشود ما فقر فیلم ورزشی داریم. این مقایسه نسبت به سایر ژانرهاست. جشنواره اگر جریان ساز نباشد ما فقط آثار دیگران را قضاوت کردهایم. در همه دنیا جشنواره فیلم دنیا جریانساز هستند. کارکرد آنها ایران هراسی است و به هر فیلم زیرزمینی مثل فقر و ...جایزه میدهند.
وی تصریح کرد: جشنواره فیلمهای ورزشی از مسائل سیاسی به دور است. فیلم اگر قهرمان نداشته باشد فیلم نیست. در طول تاریخ سینمای جهان، ژانر ورزش پرطرفدارترین است. پس از سالها فیلم «فرار به سوی پیروزی» که پله در آن بازی کرد هنوز پرفروش است.
دبیر جشنواره فیلمهای ورزشی یادآور شد: خیلی از قهرمانان بزرگ ما مثل علیرضا حیدری و هادی ساعی فیلم بازی کردند.
علوی درباره پاداش برترینهای جشنواره گفت: میزان پاداش را نمیگوییم و میخواهیم سورپرایز کنیم.
پس از اتمام این برنامه هاشمی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این جشنواره با حمایت IOC است که در ایران نیز نهادهای مختلفی همچون وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک حمایت میشود. این مسئولیتی است که از کمیته بینالمللی المپیک به عهده ما گذاشته شده است. در آینده هم به طور جدی این روند را ادامه خواهیم داد.