بهره مندی از علم و روحیه هنری تضمینی برموفقیت نویسندگان کتاب‌های تخصصی است/ در نگارش کتاب‌های خود سعی می کنم از بالا به پایین به مردم نگاه نکنم
تاریخ: ۱۶ آذر ۱۴۰۳ ساعت: 20:24:04


http://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/4e1b207f796b4e9e1ea4cad34b324e80.gif

http://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/49e0ede680e2fc10763d917c8fd7c8dc.gif

http://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/dc7a79492c1acc9a370977ab8900fc14.gif

http://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/f53a6e773e84d12a907043b725c4d1b4.gif

http://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/1292629eb417d32d4d06d37c9972b3df.gif

http://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/f465f69da6c92312814cfe6a796f179e.gif

http://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/84b2488ef7bbd87ff45490e86203b529.gif

http://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/4c5764165ae2c63edddad6a3475716ab.gif

http://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/ce516690fd1692d32f60002f0db0964d.jpg

http://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/de90d7f7f89e2c1596c135eea8161d12.gif

http://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/31df47a0a36307bb66222066e8d4e005.jpg

http://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/bbb17b00fae428c0c85fa5a1ae1a2051.gif

http://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/377e4c6b082de5f3fa282b0128d16454.jpg

http://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/376a6944ce8ac041f333d455c97aea21.jpg

http://jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/7ca4aafbd9fae238f4e6ca8258ba1339.jpg

logo-samandehi


کد خبر : 93119 || تاریخ : ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ ۲۰:۲۷                 ادبیات و نشر

بهره مندی از علم و روحیه هنری تضمینی برموفقیت نویسندگان کتاب‌های تخصصی است/ در نگارش کتاب‌های خود سعی می کنم از بالا به پایین به مردم نگاه نکنم


کاظمی پور گفت: نگارش یک کتاب تخصصی به علم و تخصص، هنر و خلاقیت نویسنده نیازمند است و اگر نویسنده ای هر کدام از این فاکتورها را نداشته باشد نمی تواند کتابی خوب، مفید و جذاب ارائه کند.


 بهره مندی از علم  و روحیه هنری تضمینی برموفقیت نویسندگان کتاب‌های تخصصی است/ در نگارش کتاب‌های خود سعی می کنم از بالا به پایین به مردم نگاه نکنم

علی کاظمی پور از نویسندگان جوان و موفق عرصه کتاب است که نگارش کتاب شاخص طرحواره درمانی برای اختلال شخصیت وسواسی-جبری را در کارنامه کاری خود ثبت کرده او فارغ‌التحصیل رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه دولتی شیراز است .کاظمی پور که عضو انجمن بین المللی طرحواره درمانی یا  ISST است، می گوید:  هر جامعه دارای فرهنگ خاص خود است و هر ساختار فرهنگی، ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد و این موضوع باعث شده  که مطالعه بر روی روان انسان ها نیز  در چارچوب شمایل و فرهنگ خاص محصور بماند.
 
به گزارش جامعه ایده آل ؛ علی کاظمی پور گفت : بنده از همان ابتدای آغاز  کار حرفه ای و  فعالیت در عرصه کار درمانی و روانشناختی در بیمارستان اعصاب و روان به این ویژگی منحصر به فرد آدمی، که روان بشر در انحصار شمایل و فرهنگ خاص جامعه خود قرار دارد، پایبند بودم. البته این موضوع  نه فقط در ساختار شخصیت های عادی ، بلکه حتی در نظام فکری افرادی با بیماری های شدید روان مثل اسکیزوفرنیا یا دوقطبی ها نیز مشاهده کرده ام.


او افزود: لازم است تاکید داشته باشیم که روانشناسی درهمه جای دنیا با توجه به فرهنگ آن منطقه متفاوت است و هر دانشجویی علم متناسب با فرهنگ آن جغرافیا را می آموزد، به عنوان مثال یک بیمار سایکوز  یا روان پریش در جهان غرب با نشانگان هذیان، ممکن است از آسیب آدم فضایی ها بترسد، از سوی دیگر، یک بیمار روان پریش در فرهنگ ما، ممکن است در هذیان هایش از آسیب اجنه یا همزاد بترسد. به هر حال این موضوع به فرهنگ هر جغرافیا بستگی دارد.


کاظمی پور ادامه داد: به اعتقاد من، مسئله زبان‌ نیز عامل مهم دیگر است. زبان فارسی، یک زبان ادبی زیبا و پرمحتواست. اما همین زبان در ارتباط و تبادل کلامی، به دلیل واژگان محدودی که انتزاعی هستند، نه عینی، و نقش پررنگ آرایه های ادبی، الکن است. این مقوله بک بحث مفصل تحلیلی را می طلبد، اما در اینجا منظور بنده این است که فرهنگ قادر است تبادل کلامی افراد را خاص خود کند. به عنوان مثال، در غالب خرده فرهنگ های ایران، افراد احساسات خود را بیشتر با رفتار و یا صورت نمادین نشان می دهند. رفتارهایی مثل چنگ زدن صورت به هنگام فوت عزیزان، یا قرص خوردن برای اینکه به دیگران  نشان دهد چقدر حالش بد است، چون احتمالا وقتی بگوید من ناراحتم، کسی او‌‌ را درک نکند. ولی اگر ببینند، متوجه می شوند.
اینها نمونه هایی از تاثیر عمیق فرهنگ و زبان در شکل گیری ساختار شخصیت هستند.
وی بیان کرد: زمانی که در بیمارستان اعصاب و روان، وضعیت بیماران را مورد بررسی قرار می دادم (مخصوصا از دو بعد شخصیت و فرهنگ) برای کسب اطلاعات بیشتر، به کتاب ها و رفرنس های مربوطه مراجعه داشتم اما غالب کتاب ها به صورت ترجمه ارائه شده بودند، در مجموع این ترجمه ها نتوانستند خواسته های من را علی الخصوص از بابت بعد فرهنگ اغنا کنند، به همین جهت به این نتیجه دست یافتم که جای مطلب یا کتابی همچون طرحواره درمانی برای اختلال شخصیت وسواسی-جبری در در بین کتاب های روانشناسی کم است، بنابراین تصمیم به نگارش کتاب مذکور گرفتم و مجموعه اطلاعاتم را از فیلم ها، داستان ها، اشعار، مشاهدات روزمره و به ویژه مطالعه تاریخ این سرزمین گردآوری کردم.
از سوی دیگر موضوع شخصیت، نیازمند اطلاعات پایه ای عمیق و نظریه علمی بود، بدین منظور، رویکرد طرحواره درمانی را که یک رویکرد عمیق و یکپارچه است چرا که شخصیت را از کودکی مورد بررسی قرار می دهد، نظریه ای متناسب با فرهنگ ایرانیان دیدم که می تواند یک ساختار تحلیلی و چشم انداز درمانی برای مشکلات شخصیتی ارائه دهد. بنابراین طی سالهای اخیر بیشتر زمان خودم را صرف دریافت آموزش های تخصصی در این حیطه کرده ام.


او در ادامه اظهار داشت :  اگر بخواهم واژه طرحواره را در یک کلمه ساده خلاصه کنم باید بگویم معنای عام تر طرحواره همان «تله» است که انواع مختلف دارد. باید اشاره کنم که در جداول کتاب همه مثال ها  را از مراجعان واقعی برداشت کردم  که دچار اختلال شخصیت وسواسی - جبری بودند و بنابراین بخش مهمی از مثال های کتاب محصول فیش نویسی هایم از گفته های مراجعان و دریافت ها و ایده هایم به عنوان روان درمانگر هستند.

کاظمی در توضیح طرحواره گفت: طرحواره یک دریافت یا درک جدید و شناخت جدید کودک از خودش و آدم های اطرافش است .

این نویسنده در ادامه افزود: من تمام کتاب ها و پژوهش های موجود  که به این اختلال پرداختند را در فصل اول کتاب آورده ام و در انتهای کتاب رفرنس ها را ارائه کرده ام، بنابراین مخاطبین اصلی این کتاب روانشناس ها، دانشجویان رشته روانشناسی و روانپزشکانی هستند که در حوزه اختلال شخصیت کار میکنند.
همچنین مطالعه‌ی این کتاب می تواند برای بیماران ocpd(اختلال شخصیت وسواسی -جبری) مفید باشد. البته مطالعه‌ی این کتاب برای عموم مردم نیز خالی از فایده نیست چرا که می توانند ویژگی هایی مثل کمال گرایی، وسواس فکری، توجه بیش از حد و ... را در مورد خودشان ریشه یابی کنند. در ضمن این کتاب می تواند به مردم عامه کمک کند و به ایشان مسیر و سرنخ دهد تا دریابند برای تغییر و بهبود مشکلات و اختلال های روان خود به کدام سمت بروند و به چه درمانگری مراجعه کنند و همچنین این قبیل مشکلات شان در چه حیطه ای می گنجند.

 کاظمی پور گفت: نگارش یک کتاب تخصصی  به علم و تخصص، هنر و خلاقیت نویسنده  نیازمند است و اگر نویسنده ای هر کدام از این فاکتورها را نداشته باشد نمی تواند کتابی خوب، مفید و جذاب ارائه کند. به عنوان مثال مسائل و مشکلات مردم کوچه بازار برای من همیشه جذاب بوده و حتی سعی کرده ام در قسمت هایی از کتابم از زبان محاوره ای همین مردم در موضوع ریشه های شکل گیری طرحواره ها استفاده کنم.

او که عضو رسمی انستیتو طرحواره درمانی ایران و عضو رسمی مرکز جهانی مطالعات سلامت روان آلمان است بیان کرد: هم اکنون نگارش کتاب دوم خود را  نیز بزودی  به اتمام خواهم رساند و امیدوارم بتوانم برای سال آینده آن را به مرحله چاپ برسانم. در توضیح کتاب دوم خود باید بگویم  این کتاب به نوعی داستان زندگی خودم است و در قالب داستان و تا حدودی اتوبیوگرافی نوشته شده و نام آن «هستی آزرمگین من» است. همینطور در این کتاب تصاویری وجود دارد که آنها را خود به شخصه کشیده ام. البته در مورد تصاویر کتاب فعلی نیز باید بگویم ایده نقاشی روی جلد از بنده بوده که یک فرد را نشان می دهد که تاج بر سر دارد و در کتاب از وی به عنوان شازده برای پسرها و خاتون برای دخترها نام برده شده است و در اطراف آن فرد چندین عکس صورتک کودک را می بینیم که حالت های مختلف احساس را نشان می دهد.

وی در ادامه  گفت: من برای تجسم و درک بهتر خواننده از مفاهیم انتزاعی گفته شده درون کتاب و برای نزدیک شدن تصور مخاطب به ذهنیت خودم به عنوان نویسنده، سعی کرده ام از معادل های ایرانی قدیمی همانند شازده، خاتون، جان نثار، اندرونی و امثال آن و همچنین از تصاویر استفاده کنم.

کاظمی پور که سابقه تدریس دوره های بهداشت روان و مهارت های زندگی را در دانشگاه های شیراز و فسا دارد بیان کرد: مطالعه این کتاب به افراد کمک می کند که احساس کنند از سوی درمانگرشان درک می شوند و همینطور تفاوت این کتاب با کتب آکادمیک در این است که برای افراد دنیای ملموس تری را می سازد.
همینطور ادبیات به کار رفته در این کتاب رویکرد انسان محور دارد و به مخاطب  از بالا به پایین و بصورت بیمارگون نگاه نمی کند.

همچنین وی اضافه کرد: در فرایند روان درمانی حتی نوع چیدمان اتاق درمان برای درمان یک مراجعین موثر است چرا که فرض مثال اگر یک درمانگر در اتاقش یک میز آنچنانی گذاشته باشد و مدارک و تقدیر نامه هایش را در معرض دید قرار داده باشد هنگامی که یک مراجع  با طرحواره شکست مراجعه می کند این حس به وی القا می شود که این درمانگر موفق است و هیچ گاه قادر به درک من نخواهد بود، و من در نگارش کتاب خود حتی  این مسائل را با دقت مدنظر قرار دادم.

کاظمی پور گفت: من هشت سال است که به صورت تخصصی به عنوان طرحواره درمانگر اختلال شخصیت کار تراپی انجام می دهم و در حال حاضر در «مرکز فوق تخصصی طرحواره درمانی راد» در شهر شیراز مشغول درمان و آموزش هستم.

وی گفت: اگر نخواهم بگویم بعد مالی قضیه برایم اصلا مهم نیست باید بگویم بعد مالی در درجات آخر برایم اهمیت دارد و من این کتاب را دستاوردی از کار حرفه ای درمانی ام می بینم و از دوازده سال گذشته که کار خود را آغاز کرده ام این کتاب را به عنوان پیشرفت حرفه ای خودم می بینم و طبیعتا برایم بسیار ارزشمند است.
در ضمن افزود: آقای دکتر امیر عسکری که در ابتدای کتاب از ایشان نام برده شده استاد و سوپروایزر قابل احترام من هستند و کتاب ایشان از رفرنس های اصلی مورد استفاده در نگارش کتابم بوده است.
کاظمی پور در انتها گفت: این روزها مشغول نوشتن کتابی هستم که در ادامه همین کتاب است.
در ضمن نحوه تهیه کتاب از طریق کانال، پیج، شماره تماس و انتشارات سخنوران است.

 گفتنی است در انتهای کتاب طرحواره درمانی برای اختلال شخصیت وسواسی-جبری یک دایره المعارف از اصطلاحات حوزه روان ارائه شده که بسیار مفید و کاربردی است و معادل سازی کلمات از زبان انگلیسی به فارسی کار خود نویسنده کتاب بوده است.
این کتاب در تیراژ هزار جلد چاپ شده و با قیمت صد و نود و پنج هزار تومن به فروش می رسد و البته قابل ذکر است که از صفر تا صد هزینه چاپ کتاب به عهده نویسنده بوده است. کتاب در تابستان سال۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.
همچنین شایان ذکر است که همسر علی کاظمی پور   «خانم دکتر مرضیه جوادپور» که در همین حوزه طرحواره درمانی مشغول به فعالیت است و به صورت تخصصی در گروه سنی کودک و نوجوان فعالیت می کند در نگارش و گردآوری کتاب همکاری داشته است.



کلمات کلیدی


captcha