ادغام بانک‌های نظامی اقدامی رو به جلو است

تصمیم‌گیری در مورد ادغام بانک‌های نظامی در شورای پول و اعتبار و ستاد اقتصادی سران قوا به نتیجه رسیده است و بر این اساس رئیس کل بانک مرکزی از ادغام بانک‌های قوامین، انصار، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد و موسسه اعتباری کوثر در بانک سپه تا ۴ ماه آینده خبر داده است.


تصمیم‌گیری در مورد ادغام بانک‌های نظامی در شورای پول و اعتبار و ستاد اقتصادی سران قوا به نتیجه رسیده است و بر این اساس رئیس کل بانک مرکزی از ادغام بانک‌های قوامین، انصار، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد و موسسه اعتباری کوثر در بانک سپه تا ۴ ماه آینده خبر داده است؛ اقدامی که به گفته کارشناسان در راستای اصلاح نظام بانکی و ایجاد فضا برای رقابت سالم تردر صنعت بانکداری کشور است. دکتر کامران ندری،  اقتصاددان و عضو هيئت علمي دانشكده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت، ادغام بانک های نظامی با بانک سپه را اقدامی رو به جلو و کارشناسی عنوان کرده و می گوید: این فرآیند از ماه های گذشته و در راستای اجرای فرامین رهبری  مبنی بر اصلاح نظام بانکی صورت گرفته است و اگرچه پیچیدگی های خاص خودش را دارد، اما روی آن کار کارشناسی صورت گرفته است. وی با اشاره به کاهش شعبات بانکی در فرآیند ادغام، این اقدام را در راستای سبک سازی و افزایش سرمایه بانک ها و کاهش مشکلات آنها عنوان کرد.

ندری ادغام بانک های نظامی را از این حیث که نیروهای مسلح و نظامی فعالیت بانکداری را رها می کنند و به نوعی مالکیت بانک ها در این مرحله دولتی می شود را اقدامی رو به جلو  عنوان کرد و گفت: این ادغام فاز اول اصلاحات نظام بانکی است و در فاز بعدی توصیه این است که در بلند مدت در بانک های دولتی، خصوصی سازی به معنای واقعی انجام شود تا فضا برای رقابت سالم تر صنعت بانکداری مهیا شود.

وی با بیان اینکه ادغام بانک ها پیچیدگی های خاص خودش را دارد اظهار کرد: با این وجود در فرآیند ادغام، بانک هایی که دارای مشکلات و ناترازی هایی هستند مشکلاتشان حل می شود.

ندری با بیان اینکه نظر من این است که ادغام بانک ها  در مقیاس کوچک تر کار آسانتری است تصریح کرد: با این وجود نکته قابل توجه بررسی دقیق این ادغام از سوی بانک مرکزی است و این اطمینان از سوی بانک مرکزی داده شده که مشکلی برای سپرده گذاران به وجود نمی آید.

عضو هيئت علمي دانشكده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به تجربه ادغام بانک ها در چهار دهه گذشته در کشور افزود: در اول انقلاب این تجربه را داشتیم که تعدادی از بانک ها در بانک سپه ادغام شده بودند.

وی ویژگی ادغام اخیر را بررسی همه جانبه آن عنوان کرد و گفت: دستور العمل ها در این زمینه تهیه شده است  و حدود یکسال است که بر اساس دستور رهبری مبنی بر اصلاح نظام بانکی روی این موضوع بررسی همه جانبه ای صورت گرفته است.

این اقتصاددان در ادامه با اشاره به کاهش تعداد شعب بانکی و افزایش نقدینگی با فروش آنها گفت: سبک سازی در راستای اصلاح نظام بانکیست و با آزادسازی واحدها و فروش آنها نقدینگی جدیدی وارد می‌شود ضمن اینکه قدرت تسهیلات‌دهی بانکها  نیز در این شرایط افزایش می‌یابد. به گفته وی ادغام بانکها هزینه‌ها را کاهش می دهد و به کاهش ناترازی بانک ها کمک می کند.


کد خبر : 307 || تاریخ : ۱۴۰۳/۰۲/۲۰